vineri, 22 martie 2013

Darius Valentin la Stirile de la PRO TV


Sute de elevi din Ramnicu Sarat au oferit o lectie impresionanta de solidaritate. Ei au organizat un miting, pentru ca un copilas de nici 2 ani sa poata vedea.
Baietelul s-a nascut prematur, iar primele saptamani din viata si le-a petrecut intr-un incubator, de la maternitatea din Buzau.

Acolo, spun parintii, au aparut problemele de sanatate. Acum are nevoie de aproape 40.000 de mii de dolari, pentru a putea fi operat la o clinica din Statele Unite, unde, spun specialistii, ar putea avea o sansa.

Sute de copii au iesit vineri, pe o vreme rece, ca sa-l ajute pe Valentin sa duca o viata normala. Multi au facut cunoscuta povestea lui cutremuratoare pe retelele de socializare.

Drama sotilor Cristea a inceput acum o jumate de an, cand parintii au observat ca baiatul lor nu vede. La iesirea din maternitate, doctorii i-au asigurat ca bebelusul este perfect sanatos.

Ajunsi la un specialist, parintii au aflat ca Valentin sufera de o boala care il poate lasa infirm pe viata: retinopatie de prematuritate.

Parintii cred ca ar fi vorba despre o culpa medicala. Copiii care se nasc prematur au vederea extrem de sensibila si este foarte important ca personalul medical sa le protejeze ochii atunci cand sunt tinuti in incubator.

Posibila neglijenta sau nu, oamenii, sarmani, nu au depus deocamdata o plangere.

Dupa luni de cosmar, au aflat ca singura sansa ca Valentin sa vada este o operatie in Statele Unite.

Costul unei interventii chirurgicale pentru ambii ochi ajunge la 40.000 de euro.

Parintii lui Valentin, care mai au o fetita, muncesc cu ziua pentru o bucata de paine.

Prin gestul lor, elevii din Ramnicu Sarat au strans o parte din banii pentru operatia copilului. Familia Cristea are acum in conturi 19.300 de dolari.

Titular: Cristea Florica Nicoleta – BCR / Sucursala Ramnicu Sarat

Cod IBAN: RO03RNCB0097063497800002
Cod IBAN: RO73RNCB0097063497800003

Titular: Cristea Florica Nicoleta – Cont la Banca Transilvania / Sucursala Ramnicu Sarat

RON: RO07BTRLRONCRT 0202303
USD: RO58BTRLUSDCRT 0202303701
Sursa: Pro TV

http://stirileprotv.ro/stiri/social/elevii-din-ramnicu-sarat-au-organizat-un-miting-pentru-un-copilas-care-are-nevoie-de-operatie.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu