sâmbătă, 16 martie 2013

Ziarul RâmnicPress este alături de micuțul Darius Valentin Cristea



Echipa RâmnicPress.ro s-a alăturat campaniei de mediatizare și promovare a cazului lui Darius Valentin, micuțul diagnosticat cu Retinopatie de prematuritate grad V.
Povestea lui Darius Valentin Cristea poate fi povestea nefericită a oricăruia dintre noi. Drama și neputința prin care trece familia băiețelului nu are limite, iar salvarea vederii sale stă în strângerea sumei de 34.000 de dolari, banii necesari operației din Statele Unite ale Americii.
Acesta s-a  născut prematur, la vârsta de 7 luni când Florica Cristea, mama sa, a ajuns de urgență la spitalul din Râmnicu Sărat. La naștere, micuțul cântărea doar 1.600 kg, iar după cinci săptămâni de stat intubat, a ajuns la greutatea de 2.200 kg.
După naștere, pe fișa de externare era scris negru pe alb că băiețelul este perfect sănătos, dar problemele abia acum urmau să înceapă.
După 6 luni de la externarea din Maternitatea Buzău, părinții lui Darius au observat o pată albă apărută pe ochiul stâng al micuțului. După ce acesta a fost dus de urgență la spital, diagnosticul pus ulterior de medicii de la București a căzut ca un trăznet asupra părinților.
Situația financiară a familie Cristea este una dificilă, iar părinții băiețelului nu își permit costul unei intervenții chirurgicale peste ocean. Sora sa Andreea, a mers la școală până în clasa VIII, dar după necazul apărut în familie aceasta a decis să rămână acasă lângă frățior pentru a-i fi înger protector.
Cele patru suflete trăiesc din alocaţiile copiilor şi indemnizaţia de însoţitor a copilului pe care o are mama.
Aceasta este povestea pe scurt a voinicului Darius. Aceasta poate fi drama oricăruia dintre noi. Pentru că natura firii noastre este să ajutăm, situația de față ne face sensibili la situația disperată a  familie Cristea.
Costul total al operației din SUA este de 34.000 de dolari, la care se adaugă drumul părinților, aproximativ 100 de milioane de lei vechi și cazarea pe o lună a aparținătorilor.
Pentru că fiecare faptă bună nu rămâne nerăsplătită, facem apel la bunăvoința râmnicenilor și nu numai. Vom da publicității numărul de telefon al familiei Cristea – 0765.171.173 și conturile în care pot fi virați bani pentru a salva vederea lui Darius.
sursa: ramnicpress

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu