joi, 14 martie 2013

Ziarul Opinia este alaturi de Darius Valentin



Se numeşte Valentin şi este al doilea copil al familiei Cristea. A venit pe lume la şapte luni, prin cezariană, şi a stat cinci săptămâni la un incubator din Maternitatea Buzău, unde s-a luptat cât a putut să supravieţuiască.
S-a întors acasă având o fişă medicală de copil sănătos,  fără ca cineva din familia lui să intuiască că ar avea probleme cu vederea. După şase luni, părinţii au aflat că acest mic supravieţuitor are retina dezlipită şi că nu vede nimic. După nenumărate vizite la medicii care le-au ascuns rea­litatea la început, Valentin a fost diagnosticat cu retinopatie de prematuritate grad V. Medicii de la Spitalul de la Oftalmologie Bucureşti le-au spus că şansele de reuşită în cazul unei intervenţii chirurgicale sunt foarte reduse.
Şi, din acel moment, a început lupta contra cronometru a părinţilor micuţului. Mama lui poves­teşte grozăviile prin care au trecut din acel moment şi până astăzi. Nu putea  accepta ideea că Valentin n-o să poată vedea niciodată, aşa că a început să bată pe la multe uşi.
Au apelat la Organizaţia „Salvaţi Copiii”-România, de unde au primit îndrumări pentru a avea semnăturile necesare pentru o deplasare în străinătate. Cu banii strânşi pe la biserici şi şcoli, au ajuns în Italia, unde au făcut un control şi unde li s-au dat şanse de recuperare a vederii în procent de 50%. Au primit programare pe 22 aprilie cu toate actele necesare intervenţiei chirurgicale în America şi acum s-au pus pe treabă, adică încearcă să deschidă în continuare uşi unde poate se află cineva care să îi ajute.
„Pe 22 aprilie, copilul trebuie să fie în America. Acolo, băiatul are şanse să vadă lumina soarelui”, îmi spune mama lui cu lacrimi în ochi.  Părinţii sunt disperaţi, pentru că au nevoie de 38.100 de dolari, din care 34.000 înseamnă intervenţia medicală, 1.500 este cazarea în spital şi 2.600 de dolari este drumul. Până acum au reuşit să strângă doar 1.640 de dolari. Râmnicenii au demarat şi ei o campanie de ajutorare a acestui copil.
Dacă v-a impresionat acest caz, ajutaţi-l pe Valentin să vadă lumina zilei! Cei care doresc, pot face donaţii în conturile de mai jos:
 • Titular: Cristea Florica Nicoleta   - BCR / Sucursala Râmnicu Sărat
Cod IBAN: RO03RNCB0097063497800002     
Cod IBAN: RO73RNCB0097063497800003
sau
• Titular: Cristea Florica Nicoleta - Cont la Banca Transilvania / Sucursala Râmnicu Sărat
RON: RO07BTRLRONCRT 0202303                      
USD: RO58BTRLUSDCRT 0202303701
Va multumim din suflet pentru sprijinul acordat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu