luni, 18 martie 2013

Eveniment caritabil pentru Darius



La doar un an si trei luni, Darius Valentin Cristea are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea vedea lumina zilei. Copilul este din Rm Sarat si sufera de retinopatie iar o interventie chirurgicala in Statele Unite i-ar putea reda vederea. Costurile interventiei programate pentru luna aprilie se ridica la 38.100 de dolari, bani pe care parintii nu ii au.

Darius Valentin a venit pe lume pe 23 decembrie 2011 la Maternitatea din Rm. Sarat, cu doua luni mai devreme decat ar fi trebuit. Pentru ca era foarte firav, cateva saptamani a stat intr-un incubator in Maternitatea din Buzau. Poate si din cauza nasterii premature el s-a ales cu o boala care nu ii permite sa vada: retinopatie. De atunci, parintii sai nu au mai avut liniste. In ianuarie, ei au aflat de la medicii din Italia ca Darius si-ar putea recupera vederea in urma unei interventii chirurgicale ce se poate efectua in Statele Unite. Parintii copilului au insa o situatie materiala dificila si nu pot suporta costul interventiei. Ei au nevoie de 38.100 de dolari, din care 34.000 inseamna interventia medicala, 1.500 costa cazarea in spital si 2.600 de dolari este drumul. Directorii scolilor si liceelor din Rm. Sarat s-au mobilizat astazi pentru a-l ajuta pe copil. In zilele urmatoare elevii vor spune povestea lui Darius pe retele de socializare si vor pune mana de la mana pentru a strange o suma cat de mica.

Totodata, la inceputul lunii aprilie elevii vor organiza un spectacol cartitabil la Centrul Cultural Florica Cristoforeanu. La eveniment vor fi invitati oamenii de afaceri din zona Ramnicului, care pot face donatii pentru copil.

Darius este programat pentru examenul final inaintea interventiilor chirurgicale in 22 aprilie, iar operatiile ar urma sa fie facute pe 24 si 26 aprilie. Familia lui Darius incearca din rasputeri sa adune banii, mai ales ca ei trebuie platiti inainte de operatia propriu zisa. Pana acum au reusit sa stranga doar 4.300 de dolari. Cei care pot face donatii, oricat de mici, au la dispozitie conturile:
In lei – RO 03 RNCB 0097063497800002
In Euro -RO 73 RNCB 00970634978000
Deschise pe numele mamei lui Darius – CRISTEA FLORICA NICOLETA la BCR Rm. Sarat.

sursa:Jurnal TV Sat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu